SFATURI PENTRU ALEGEREA PAVAJELOR

Alegerea pavelelor necesită timp și atenție, deoarece aveți nevoie de materiale și modele care să fie funcționale și să se potrivească spațiului dvs. Când căutați pavele, asigurați-vă că acordați o atenție deosebită bugetului dvs. Gândindu-vă totodată la materialul, forma și culoarea pe care le doriți cel mai mult.

Cautati preturi forta de munca. Folosiți motorul dvs. de căutare online preferat pentru a găsi firme specializate din zona dvs. Apelați cel puțin trei până la cinci pentru a compara prețurile pavajelor și forței de muncă și termenele estimate pentru livrare si finalizarea proiectului. De asemenea, ar trebui să le cereți recomandări pentru clienți pentru proiecte anterioare și să verificați din nou dacă sunt un antreprenor autorizat sau daca ofera garantii pentru materiale si montaj. Nu vă fie frică să vă negociati! De foarte multe ori puteti obtine un pret bun. Cautati recenzii despre furnizor.
Întrebați-i dacă au tarife speciale în afara sezonului sau la sfârșitul sezonului.
Prețul dvs. va varia în funcție de locul în care locuiți și de cât de mare este curtea dvs. Nu uitati ca pretul unui metru patrat de pavaj din curtea dvs. va fi diferit de cel din curtea furnizorului, pentru ca in pret va intra transportul, descarcarea si manipularea cu utilaje care costa si ele.

Alegeți pavele si dalele optime pentru clima din zona dvs – munte, campie, litoral, cald / umed. Caramida este o substanță poroasă și se poate descompune mai repede decât betonul în zonele cu multă ploaie, căldură sau vânt. Cu toate acestea, dacă locuiți într-un climat moderat, cărămida va rezista bine. Betonul și piatra rezistă mai bine în condițiile climatice dure.
Dacă locuiți undeva cu condiții meteorologice extreme, căutați cărămidă concepută pentru condiții meteorologice nefavorabile.
Dacă locuiți într-un climat dur, dar vă place aspectul cărămizii sau al calcarului, mergeți pe acestea! S-ar putea să aveți nevoie sa includeti in bugetul anual evetuale reparatii.

Utilizați material rezistent pentru zonele expuse. Dacă spațiul dvs. de pavaj este expus la soare sau la vreme, va trebui să utilizați un material puternic, cum ar fi piatra sau betonul. Soarele este puternic și poate provoca uzura prematură a tuturor tipurilor de pavele, dar va degrada rapid materialul delicat, cum ar fi calcarul. Dacă mergeți cu un material delicat, puteți aplica o sigilare (vopsea speciala) de două ori pe an, pentru a le proteja.

Folosiți material mai puțin rezistent pentru pavajul acoperit cu asfalt. Tineti cont si de umiditatea terenului de baza. Dacă sunteți îngrijorat de expunerea la soare, vă recomandăm să introduceți în bugetul dvs. umbrirea pavajului prin plantarea de arbori, pergole, un acoperis extins etc.

Alegeți materialele potrivite pentru obiectele care vor infrumuseta terasa sau gradina dvs. Înainte de a vă angaja într-o opțiune de finisare, luați în considerare celelalte materiale din zonă – pamant, nisip, pietris, iarba, lemn, caramida, piatra. Lemnul, de exemplu, este extrem de versatil și funcționează bine cu orice. Metalul este mai potrivit pentru beton sau piatră. Metalul și betonul se pretează la un aspect industrial, în timp ce lemnul și cărămida sunt mai calde, rustice.
Decideți cât de creative doriți să fie pavajele dvs. Betonul oferă o mulțime de opțiuni atât în ceea ce privește forma, cât și culoarea și va fi cea mai bună alegere dacă doriți această libertate. Caramida are un aspect clasic si este limitată atât în culoare, cât și de formă și se găsește de obicei numai sub forma de blocuri roșii, negre și gri.

Forma Ideala

Alegeți pavele care se potrivesc cu lățimea curtii. Lățimea spațiului dvs. vă va ajuta să determinați ce tipuri de forme de pavaj se vor potrivi mai bine în curtea dvs. O curte îngustă nu va merge bine cu pavele largi, deoarece va crea iluzia unui spațiu și mai mic. O curte mare ar putea să nu funcționeze bine cu forme și modele mici, deoarece montarea lor va lua munca si timp. [10]
Dacă aveți un spațiu mare, puteți reduce o parte din povara financiară, distanțând pavele și plasând plante, pietriș sau așchii de lemn între ele. Rezultatul va fi interesant. Acest lucru va va permite sa schimbati ulterior pavelele care nu va mai plac.
Retineti !!! Intr-o curte mica montati pavele mici si intr-o curte mare, pavele mari.

Stabiliți ce forme și stiluri vă plac. Dacă preferați formele rotunjite, vă recomandăm să folosiți cercuri, spirale sau margini. Dacă aveți tendința către forme unghiulare, pavele simple de cărămidă vor funcționa bine cu spațiul dvs., la fel ca octogonele și pentagonele. Dacă va place un aspect mai haotic, cu spirit liber, puteti amesteca marginile rotunjite și ascuțite. Doar asigurați-vă că marginile vor fi drepte si vor delimita placut zona verde de cea pavata.

Culoarea

Alegeți culori deschise dacă soarele este un factor important. Expunerea la soare trebuie luată în considerare înainte de a lua o decizie cu privire la culoare. Expunerea indelungata la soare va face ca nuantele odata vii, sa devina pale, sterse. Dacă curtea dvs. este foarte expunsa la soare, optați pentru tonuri neutre sau naturale.
Procesul de colorare poate fi, de asemenea, luat în considerare. Verificati daca pavelele pe care doriti sa le achizitionati sunt vopsite la suprafata sau colorate in masa materialului. Dacă pavele dvs. sunt beton vopsit, decolorarea va fi dificil de acoperit.
Pentru pavele vopsite, aplicarea unui sigilant de două ori pe an va ajuta la prevenirea decolorării acestora.

Selectați pavele care se potrivesc bine cu culoarea casei dvs. Culoarea casei dvs. ar trebui să joace, de asemenea, un rol în decizia dvs. în ceea ce privește culoarea pavajelor. Dacă locuința dvs. are o culoare neutră, cum ar fi albul sau bejul, cele mai multe culori ale pavajului se vor potrivi fara probleme. Dacă casa dvs. are o culoare mai distinctă, cum ar fi verde pădure sau gri intens, alegeti-va cu grija culorile pavajului.

error: Continut Protejat !!