MONTAREA PAVAJELOR IN 10 PASI

Mai jos sunt enumerați 10 pași pentru instalarea pavajului. Acesta nu este un proiect de bricolaj și este realizat, de obicei, de către firme specializate in montarea pavelelor din beton.


1. Inspecția serviciului de utilități – Înainte de începerea oricărei lucrări, solicitați companiei de utilități să verifice conductele și firele subterane. Trasați locația și adâncimea conductelor și a firelor.

2. Excavare – Îndepărtarea pavajului, gazonului sau solului existent la adâncimea corespunzătoare. Adâncimea adecvată va fi adâncimea excavării, grosimea minimă a pavajului, adâncimea patului de fixare și materialul de bază. Cantitatea de material de bază este adesea determinată de un specialist și depinde de înclinația solului de a se extinde, satura sau reține apa. (Ceea ce poate determina apoi deplasarea pavelelor.) Adâncimea bazei variază în mod normal de la 15 cm la 30 cm. O bază pentru traficul vehiculelor este de obicei de la 25 cm la 30 cm. În soluri extreme sau în alte condiții, baza poate avea o adâncime de până la 46 cm.

3. Compacate. Solul – suport trebuie compactat. În cazul în care suportul este de lut, compactarea trebuie făcută cu o rolă sau cu piston, astfel încât suportul să fie complet compactat.
În cazul solurilor nisipoase, un compactor cu plăci este adesea suficient pentru compactarea subgradării.

4. Instalați „țesătura geotextilă” – În zonele umede sau umede și unde solul este expansiv, țesătura geotextilă trebuie instalată pentru a separa (și a păstra separat) solul virgin de bază.

5. Instalați materialul de bază – Materialul de bază este instalat în „ascensoare” nu mai mult de 10 cm la un moment dat. Un compactor este utilizat pentru compactarea materialului. Materialul de bază în sine ar trebui să fie de tip granular care să se compacteze cu ușurință. Cea mai comună este o bază de pietriș.

6. Instalați dispozitivele de blocare a marginilor – „dispozitivele de blocare a marginilor” sunt acum așezate pe materialul de bază și fixate cu vârfuri de oțel care mențin dispozitivele de blocare în poziție. Suporturile de margine sunt o parte importantă a pavajelor din beton care se întrepătrund. Prin asigurarea rezistenței laterale la sarcini, acestea mențin continuitatea și interconectarea între unitățile de pavaj.

7. Răspândiți patul de fixare – Un strat de nisip de 2,5 cm la 4 cm este întins deasupra materialului de bază compactat. Se pot folosi nisip de beton, nisip de beton spălat grosier sau praf de piatră de granit.

8. Așezați pavele – Pavele sunt instalate în modelul dorit. Pavelele trebuie luate din mai mulți paleți sau pachete la un moment dat pentru a asigura un amestec uniform de culori.

9. Compactare și măturare – Întindeți și măturați nisipul polimeric peste partea superioară a pavelelor. Apoi, compactorul este folosit peste partea superioară a pavelelor. Nisipul va vibra de jos și de sus în articulații. Adăugați mai mult nisip deasupra și continuați procesul până când umpleți îmbinările – ceea ce va face o suprafață solidă de pavaj.


10. Etanșare – Etanșarea va accentua culorile pavajului și le va proteja de pete. Etanșarea necesită reaplicare periodic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continut Protejat !!