Utilizarea tuburilor din beton:

Retele de distributie sub presiune pentru alimentari cu apa potabila, industriala si irigatii;
Aductiuni pentru microhidrocentrale;
Canalizarea apelor uzate menajere si a cailor de evacuare in caz de inundatii;
Subtraversari de drumuri cai ferate si rauri.

Avantaje

Economia montajului si reducerea timpilor de executie. Durata de exploatare mare (peste 70 de ani ) fara a necesita intretineri suplimentare conexe. Tuburile au un pret redus fata de alte produse similare (PVC sau Fibra de sticla).

Rezistenta la coroziune si abraziune -Tuburile din beton fiind realizate dupa o reteta superioara sunt rezistente la solventi, uleiuri minerale si agenti de curatare. Au rezistenta deosebitala la actiunea agentilor abrazivi – nisip, pulberi etc. Nu sunt afectate de nivelul panzei freatice chiar si pentru un sol cu aciditate mare.

Stabilitate si Autoportanta – Tuburile din beton precomprimat sunt rigide, isi pastreaza stabilitatea dimensionala si nu necesita lucrari suplimentare de consolidare pentru a rezista la solicitarile exterioare si interioare (pot fi utilizate la lucrari de infrastructura, tanvesari si podete).

Ecologice – Produsele si materialele utilizate la realizarea tuburilor precomprimate sunt refolosibile. Sistemul cu cep si mufa si garnitura de cauciuc asigura o etanseitate sporita.

Usurinta in proiectare Sistemele de canalizare executate cu tuburi din beton precomprimat pot fi proiectate cu usurinta datorita gamei diversificate de dimensiuni (diametrele 300mm, 500mm, 700mm, 800mm, 1000mm).

Transport

Tuburile si elementele de canalizare sunt rigide, isi pastreaza forma in timpul incarcarii, transportului, instalarii si exploatarii. Tuburile si elementele de canalizare sunt recomandate pentru transportul oricarui tip de reziduuri menajere, chiar si atunci cand ph-ul reziduurilor scade sub 5.

Daca se transporta reziduuri industriale deosebit de agresive, tuburile trebuie protejate suplimentar impotriva coroziunii. Tuburile sunt rezistente la solventi si detergenti, la uleiuri minerale si, de aceea sunt recomandate in zonele industriale, benzinarii, statii de spalare, aeroporturi etc. Tuburile si elementele de canalizare din beton si beton armat rezista si la temperaturi de peste 1000 Celsius, nu se deformeaza sau deterioreaza. Nu sunt inflamabile. Chiar daca prin sistemul de canalizare circula materiale inflamabile, tuburile nu vor arde, nu vor genera gaze toxice si nu isi vor degrada suprafata. Tuburile de canalizare din beton armat au o durata de viata de peste 70 ani.

 

error: Continut Protejat !!